White Bee Shrimp – Caridina cantonensis sp. ”White Bee”

Engelskt namn: White Bee Shrimp
Vetenskapligt namn: Caridina cantonensis sp. ”White Bee”
Ursprung: Vilda förfäder från södra Kina, men färgmorf förmodligen från Tyskland
Size: 1 tum / 1,2 tum (hane / hona) 2,5 cm / 3 cm
Vattentemperatur: 64-78 ° F / 18-25,5 ° C (men 76-78 ° F / 24-25,5 ° C rekommenderas)

Rekommenderat pH-intervall: pH 6,5 – 7,5

Beteende: icke-aggressiv

Svårighetsgrad: lätt till medium

Odlingstakt: hög

Introduktion till White Bee Shrimp

White Bee räkor är en vit färgmorf av Bee räkor och har funnits bland hobbyodlarna ganska länge nu. Det upptäcktes troligen först i Tyskland, men det finns inte så mycket information om detta. Arten är fortfarande sällsynt inom hobbyn och kan vara svår att hitta.

Fysiskt utseende

Som nämnts ovan är White Bee räkor en vit färgmorf av Bee räkor. Alla färger är borta (förutom de vita markeringarna på kroppen), men honexemplaren har kontrasterande blåa äggstockar och ägg.

Hålla White Bee Räkor

Håll White Bee räkor i mjukt vatten. PH-värdet kan vara från något surt till lätt alkaliskt (pH 6,5 till 7,5). En vattentemperatur runt 76-78 ° F / 24-25,5 ° C rekommenderas. Håll nivåerna av organiska avfallsprodukter nere. Om de stiger är det okej att låta räkorna gå utan mat en dag eller två tills du har fått ordning på problemet. Det är bättre för dem att vara utan mat ett tag än att leva i vatten med mycket avfall.

Utfodring av White Bee räkor

White Bee räkor är inte en kräsna ätare i fångenskap och den accepterar de flesta mattyper. Att hålla den på en varierad kost minskar risken för undernäring. Du kan till exempel ge dina räkor blodmaskar och liknande, i kombination med förberedda livsmedel som pellets och blancherade grönsaker, t.ex. zucchini, aubergine och sallad.

Om det fortfarande finns mat kvar 2-3 timmar efter du har matat dem ger du dina räkor för mycket mat. (Eller så är de är för blyga för att komma ut och äta. Försök att ge dem fler gömställen i akvariumet och mata när lamporna är släckta.)

Könsbestämning och odling av White Bee Räkor

Denna art är fortfarande svår att hitta i akvariebutiker, så det skulle vara bra om fler ägnade sin tid åt att odla den. Att föda upp White Bee räkor är inte särskilt svårt, förutsatt att du har friska exemplar i en lämplig miljö.

För att skilja könen från varandra, titta på kroppsstorlek och form. White Bee räkor har ett runt ”underrede” och hon är också större och bredare än sin manliga motsvarighet. Honor har en (vanligtvis blåfärgad) sadel där äggen hålls. Kroppsfärgen kan inte användas för att könsbestämma White Bee räkor, eftersom den är densamma för båda könen.

En typisk White Bee räk kull består av 20-25 ägg (normalt blåaktiga). Efter kläckningen bär mamman vanligtvis nya ägg inom en vecka.