Snowball Shrimp – Neocaridina zhangjiajiensis var. white

Engelskt namn: Snowball shrimp
Vetenskapligt namn: Neocaridina zhangjiajiensis var. white
Ursprung: Denna variant av Neocaridina jfr. zhangjiajiensis föddes först upp av den tyska räkodlaren Ulf Gottschalk.

Storlek: 1 tum / 1,2 tum (man / kvinna) 2,5 cm / 3 cm

Vattentemperatur: 72-82 ° F / 22-28 ° C

Rekommenderat pH-intervall: pH 6,5 – 7,5

Beteende: icke-aggressiv

Svårighetsgrad: lätt

Odlingstakt: hög

Introduktion till Snowball Shrimp

Snowball räkor är kända för sin rena vita färg. Även äggen är vita, vilket har gett de deras vanliga namn Snowball räkor. Det är en selektivt uppfödd färgvariant av Neocaridina zhangjiajiensis.

Geografiskt ursprung och livsmiljö

Ulf Gottschalk, en tysk räkodlare, är mannen bakom både Snowball räkor och Blue Pearl räkor. Gottschalk producerade båda varianterna genom noggrant selektiv avel av vildsorten Neocaridina zhangjiajiensis.

Fysiskt utseende

Snowball räkor är helt vita; även äggen är vita och ser ut som små snöbollar.

Hålla Snowball räkor

Snowball räkor är en ganska anpassningsbar varelse, men den kommer inte att klara sig bra i vatten där mängden kväveavfall inte hålls låg. Det tål både mjukt och hårt vatten och ett pH-intervall från 6,0 till 8,0. Den rekommenderade vattentemperaturen är 72-82 ° F / 22-28 ° C. Undvik de nedre delarna av temperaturområdet om du vill odla Snowballs räkor.

Om vattenkvaliteten sjunker är det okej att låta Snowball räkor gå utan mat i några dagar medan du löser problemet. Det är säkrare för dem att vara utan mat än att vara i vatten med mycket avfallsprodukter.

Det är i allmänhet inte en bra idé att hysa dina Snowballs räkor med andra medlemmar av samma släkte eftersom de kan para sig och producera avkommor som inte är vita. Snowballs räkor hålls normalt endast tillsammans med andra Snowballs räkor.

Mata Snowballs räka

Snowballs räkor är inte så noga med vad de äter i akvarier och du kan servera den all slags mat. Du kan till exempel kombinera blancherade grönsaker (sallad, zucchini, spenat etc) med förberedda livsmedel som foderflingor och alger. Enstaka köttiga godsaker som blodmaskar kommer också att uppskattas mycket. Håll dina räkor på en varierad kost för att öka deras immunförsvar och hålla dem friska och glada.

Mata inte dina Snowballs räkor med mer än vad de slukar inom 2-3 timmar. Om dina räkor verkar ovilliga att komma ut och leta efter mat, mata dem när akvariet är mörkt. Om det inte hjälper, ge dem fler gömställen och undersök om någon av deras tankkamrater skrämmer dem.

Könsbestämning och odling av Snowball räkor

Honräkan är större än hennes manliga motsvarighet och har en sadel och en böjd undermage. Du kan också se att hanen har väldigt lite vit färg.

Om du ser till att vattenkemi och temperatur är korrekt och håller ner avfallet, kommer dina Snowball räkor sannolikt att reproducera utan ytterligare övertalning. Honan går vanligtvis 30-45 dagar från fertilisation till kläckning; och efter att äggen har kläckts är hon redo att reproducera sig snart igen. Ibland kan du se en ny sadel dyka upp innan de befruktade äggen har kläckts.

När det bara är några dagar kvar tills äggen kläcks kommer du att kunna se ögonen på ynglen genom äggskalen.

Om du förvarar Snowballs räkor med andra nära släktingar kan de para sig och producera avkommor som inte är vita.