Golden Bee Shrimp – Caridina cantonensis var. ”Golden Bee”

Engelskt namn: Golden Bee Shrimp
Vetenskapligt namn: Caridina cantonensis var. ”Golden Bee”
Ursprung: Den vilda sorten härstammar från Asien
Storlek: 1 tum / 1,2 tum (hane / hona) 2,5 cm / 3 cm
Vattentemperatur: 64 – 78 ° F / 18 – 25,5 ° C
Rekommenderat pH-intervall: 6,2 till 6,8
Beteende: icke-aggressiv
Svårighet: lätt till medel
Odlingstakt: hög

Introduktion till Golden Bee Shrimp

Golden Bee räkor är en gyllene / orange variant av Caridina cantonensis. Vissa räkodlare klassificerar denna variant baserat på intensiteten i den vita färgen.

Geografiskt ursprung och livsmiljö

Golden Bee räkor är en variant av Caridina cantonensis. Tyvärr vet vi ingenting om deras tidiga historia och utvecklaren av sorten. Det ryktas om att den har utvecklats i Japan.

Fysiskt utseende

De här räkornas yttre skal är vitt, medan den orange / gyllene färgen faktiskt finns i köttet. En Golden Bee räka som hålls i en lämplig miljö utvecklar vanligtvis en mer intensiv helvit färg. Om miljön blir mindre idealisk, t.ex. om vattenkvaliteten sjunker, kan den vita färgen börja blekna och så småningom försvinna helt.

Att hålla Golden Bee räkor

Golden Bee räkor mår bäst i surt vatten; pH 6,2-6,8. Vattnet måste också vara mjukt, håll gH mellan 4 och 6 och kH i 1-2-intervallet. Halterna av lösligt avfall måste hållas låga.

Undvik snabba förändringar, även om de är till det bättre. Förändringarna måste ske långsamt och gradvis.

Om du stöter på ett problem med höga halter av lösligt avfall är det okej att låta Golden Bee räkor gå utan mat i några dagar medan du får situationen under kontroll. Det är bättre för räkorna att vara utan mat än att leva i vatten med mycket avfall.

Om du hyser Golden Bee räkor med Crystal Red räkor kommer de att para sig och producera avkommor tillsammans.

Utfodring av Golden Bee räkor

Golden Bee räkor är främst en algätande räka, men den är också asätare. Ge den en varierad kost som innehåller mycket alger / grön mat för att säkerställa optimal hälsa. Du kan till exempel kombinera blancherad sallad, zucchini och spenat med beredda alger som tabletter och flingor. Många akvarieaffärer säljer mat till olika räksorter. Enstaka köttiga godsaker i form av blodmaskar eller liknande kommer att uppskattas mycket. Naturlig algtillväxt i akvariet är fördelaktig, eftersom det gör att räkorna kan utföra sitt normala ät beteende.

Mata inte dina Golden Bee räkor med mer än vad den kan sluka på 2-3 timmar. Om din räka verkar ovillig att komma ut och söka efter mat, försök mata den när lamporna är släckta. Om detta inte räcker, skapa fler gömställen i akvariet och kontrollera om några tankkamrater trakasserar det.

Könsbestämning och odling av Golden Bee Räkor

Könsbestämma Golden Been räkor är inte särskilt svårt eftersom honorna blir större än hanarna och har en böjd buksida. Honorna utvecklar också en sadel när de blir könsmogna.

Att föda upp Golden Bee räkor är inte så knepigt; håll de bara i de förhållanden som rekommenderas ovan. Golden Bee räkor som är glada och hälsosamma kommer vanligtvis att börja reproducera utan att odlaren behöver göra något extra.

Äggen är bruna medan de nya avkommorna har samma färg som sina föräldrar. När de blir större kommer det vita att bli mer och mer intensivt.
Golden Bee räkor kommer att paras och producera avkommor med Crystal Red räkor om de hålls tillsammans.