Orange Bee Shrimp – Caridina cantonensis var. ”Orange Bee”

Engelskt namn: Orange Bee Shrimp

Vetenskapligt namn: Caridina cantonensis var. "Orange Bee"

Ursprung: De vilda förfäderna kommer från Asien (troligtvis Kina)

Storlek: 1 in / 1.2 in (hane / hona) 2.5 cm / 3 cm

Vattentemperatur: 70 – 80 °F / 21 – 27 °C

Rekommenderat pH värde: 6.2 – 6.9

Beteende: fredliga

Svårighetsgrad: lätt

Odlingstakt: hög

Introduktion till Orange Bee Shrimp

Orange Bee räkor var en av de första räkorna som hölls av akvarister i någon större skala. De var en gång mycket populära men blir nu allt svårare att få tag på.

Geografiskt ursprung och livsmiljö

Orange Bee räkor är en färgmorf av Caridina cantonensis. Deras tidigare historia är fortfarande okänd och vi vet inte vem som först födde upp morfen och introducerade den till hobbyodlarna.

Fysiskt utseende

Som namnet antyder är Orange Bee räkor kända för sin intensiva orangea färg. Den orangea färgen kommer från insidan av kroppen; inte skalet. Honan har den mest kraftfulla färgen; hanen är lite svagare färgsatt. Du kan se några smala vita ränder och några svarta ränder på Orange Bee räkor.

Hålla Orange Bee Räkor

Denna räka klarar sig bäst i mjukt surt vatten där pH-värdet är 6,2 – 6,9. Håll gH runt 4-6 och kH runt 1-2. Den rekommenderade vattentemperaturen för Orange Bee räkor är 70-80 ° F / 21-27 ° C. Undvik plötsliga förändringar i vattenkemin och temperatur, även om det är till det bättre. Vattnet måste vara rent, dvs mängden organiskt avfall måste vara låg. Orange Been räkor är mer motståndskraftiga mot organiskt avfall än sin känsliga släkting Crystal Red räkan, men det betyder inte att akvaristen kan försumma vattenkvaliteten. Håll vattnet rent om du vill att dina Orange Bee räkor ska trivas. Utför ofta vattenbyten och mata inte för mycket. Om du stöter på en plötslig ökning av organiskt avfall är det okej att låta Orange Bee räkorna gå utan mat några dagar medan du undersöker och åtgärdar problemet.

Mata Orange Bee räkor

Att hålla dina Orange Bee räkor på en varierad diet minskar risken för näringsbrister. Detta är normalt inte svårt, eftersom denna räka accepterar en lång rad olika mattyper i akvariet. Du kan till exempel mata den med preparerade livsmedel som räkpellets, flingfoder och algtabletter, tillsammans med färsk mat som blancherad sallad, spenat och zucchini. Enstaka köttiga godsaker, t.ex. blodmaskar, är fördelaktiga och kommer att tas emot väl.

Mata inte dina Orange Bee räkor mer än vad de kan sluka på 2-3 timmar. Om de verkar för rädda för att komma ut och äta, ge dem fler gömställen i akvariet och mata dem när lamporna är släckta på kvällen.

Könsbestämning och odling av Orange Bee räkor

Könsbestämning av Orange Bee räkor är inte svårt, eftersom honan blir större än hanen och hennes mage är krökt istället för rak. Honan kommer också att visa upp en mycket mer uttalad orange färg.

Äggen är bärnstensfärgade och denna räka har inget larvstadium. när äggen kläcks kommer miniatyrräkor fram. Den orangea färgen märks från dag ett, men kommer att växa mer intensivt med tiden.