Red Tiger Shrimp – Caridina cantonensis var. ”Red Tiger”

Engelskt namn: Red Tiger Shrimp
Vetenskapligt namn:Caridina cantonensis var. ”Red Tiger”
Ursprung: Kina
Storlek hane/hona: 1 in / 1.2 in (2.5 cm / 3 cm)
Vattentemperatur: 59-80 °F / 15-27 °C (men 72-78 °F / 22-25.5 °C rekommenderas)
Rekommenderat pH-värde: pH 6.5 – 7.5
Beteende: icke-aggressiva
Svårighetsgrad: lätt
Odlingstakt: hög

Introduktion till Red Tiger Shrimp

Red Tiger Shrimp ser mycket ut som den vanliga Tiger Shrimp, men med röda ränder istället för svarta. Tigerräkor och röda tigerräkor kan paras och få avkommor som visar vissa egenskaper från båda, t.ex. både svarta ränder och röd färg eller nästan helt röda som en Red Cherry Shrimp.

Red Tiger Shrimp är en ganska ny introduktion till räkhobbyn och kan fortfarande vara svår att hitta i butiker.

Geografiskt ursprung och livsmiljö

Red Tiger Shrimp bor i kinesiska strömmar.

Fysiskt utseende

Som nämnts ovan ser Red Tiger Shrimp ut som den vanliga Tiger Shrimp, men med röda ränder istället för svarta. De röda ränderna kan få en nästan orange glöd då och då, medan stjärten vanligtvis är orange till gul. Ögonen är svarta.

Red Tiger Shrimp är inte selektivt odlade för hobbyn; det ser likadant ut i naturen.

Hålla Red Tiger räkor

Att hålla Red Tiger Shrimps är lätt, speciellt om du vet hur du ska ta hand om de vanliga Tiger räkorna. Håll vattnet mjukt och pH-värdet runt neutralt (pH 6,5-7,5). Den rekommenderade vattentemperaturen är 72-78 ° F / 22-25,5 ° C. Halterna av lösligt avfall bör naturligtvis hållas låga. Om du stöter på problem med vattenkvaliteten är det okej att låta räkorna gå utan mat i några dagar tills du har löst problemet. Det är bättre för dem att vara utan mat ett tag än att leva i vatten med för mycket avfallsprodukter.

Utfodring av Red Tiger Shrimp

Red Tiger Shrimp accepterar praktiskt taget alla typer av mat och är inte finätare i fångenskap. För att minska risken för undernäring, mata dina räkor med flera typer av mat istället för att förlita dig på en enda typ av mat. Du kan till exempel kombinera blodmaskar och liknande förberedda livsmedel som pellets och rån, och kasta i lite blancherad sallad, spenat, zucchini, etc.

Om det fortfarande finns oäten mat kvar i akvariet efter 2-3 timmar, matar du antagligen för mycket eller så är dina räkor för blyga för att komma fram och leta efter mat. Minska portionerna och / eller börja mata på kvällen när lamporna är släckta.

Könsbestämning och odling av Red Tiger Shrimp

Red Tiger Shrimp honan är normalt större än hanen och hennes mage är mer böjd vilket gör att könsbestämningen av Red Tiger räkan är ganska lätt. Så vitt jag kan se finns det ingen skillnad i färg, mönster eller färgintensitet mellan könen.

Friska Red Tiger räkor som förvaras i en lämplig miljö förökar sig vanligtvis utan någon speciell övertalning. Efter parning kommer honan att bära de befruktade äggen tills de är klara för kläckning, och mamman är redo att reproducera igen strax därefter (vanligtvis inom en vecka). En kull innehåller normalt 20-25 ägg.

Som nämnts ovan kan det om du håller Red Tiger räkor tillsammans med Tiger räkor leda till att de paras och producerar avkommor med varandra.